Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

 

Nemzeti Dohánybolt, avagy az igazság odaát van?

Kedves Olvasó!

Olvasom a HVG oldalán található, és országos felháborodást kiváltó, a Nemzeti Dohányboltokra vonatkozó eredményhirdetését. Természetesen Törökbálint sem kivétel az érdekes elbírálások területén. Törökbálintra kiosztottak 7 koncessziót. az alábbi lista alapján.

1
HU2895
Törökbálint Bánfi Erika
2
HU2895
Törökbálint Bánfi Erika
3
HU2895
Törökbálint Borbély Nikoletta
4
HU2895
Törökbálint Dr. Hricz Andrea
5
HU2895
Törökbálint Hajdúk Árpád
6
HU2895
Törökbálint Mészáros Roland
7
HU2895
Törökbálint Rubóczky József CBA

A Törökbálinton dohányárusítási koncessziót nyert  pályázók között van budaörsi  is. A CBA tulajdonosán Ruboczky Józsefen nem lepődöm meg, hiszen a CBA és a Fidesz kapcsolatai közismertek. De hogy Bánfi Erika, a Helyi Választási Bizottság Elnökének felesége mivel érdemelt ki két koncessziót azt elképzelni sem tudom, annak fényében, hogy volt mellette még Törökbálinti pályázó, akit viszont elutasítottak.  A nyertesek között nincs egyetlen olyan törökbálinti család, (a Roni közértet leszámítva) akik dohánytermékek árusításával hosszú évek, évtizedek óta foglakoznak. Valamint nincs munkanélküli, rokkant, és egyéb olyan hátrányos helyzetű, akire hivatkozva ezt az egész cinikus hazugságot  végrehajtották.

Voltak akik -  bár ugyan évek óta üzemeltetnek trafikot, de számításaik szerint nem lett volna rentábilis az üzlet, az összes procedúrával együtt, ezért nem pályáztak. Természetesen a pályázat előtti árrést 4%-ot figyelembe véve.  Számításom szerint a kiíró már ezt is arra használhatta, hogy már ez önmagában elriasztja a számolni tudó vállalkozókat a pályázattól. Mit tesz a sors, a pályáztatás befejezése és a nyertesek kihirdetése után néhány nappal a fideszes Lázár János által törvénymódosításként felvetett 10%  garantált árrés azonban rögtön átírja a kalkulációkat és akár gazdaságossá is teheti a trafik működtetését. Viszont voltak a jelenleg dohánytermékeket árusítók között olyanok is, akik a lehetlen feltételek ellenére is  pályáztak, de a Roni Közértet leszámítva egy sem nyert. Ezek szerint más szűrő is működhetett. Lehet, hogy politikai? Mindenesetre a HVG által fideszes forrásokra hivatkozott cikk szerint a helyi Fidesz vezetők ajánlásával a választókerületi elnökök tettek javaslatot a nyertesek személyére. A cikk szerint voltak olyan települések, ahol állítólag pénzt kértek a koncesszió elnyeréséért, és olyan települések is, ahol a helyi fidesz frakció döntött a nyertesek személyéről, átgázolva  családok életén.

Teljes cikk: Klikk Ide!

Ha ez igaz, akkor Magyarországon reinkarnálódott a kommunizmus, és immár EGY párt mondja meg még azt is, hogy ki nyithat egy trafikot.  Nesze neked rendszerváltoztatás, nesze neked piacgazdaság, úgy tűnik, a történelem megismétli önmagát. Nem lennék meglepve, ha ezt követően a szintén nagy jövedéki adót tartalmazó kávé kerülne sorra.

Ami engem illet, kíváncsian várom, hogy a Fidesz hogyan reagál a HVG cikkre.

Ami pedig Törökbálintot illeti, jó lenne, ha a helyi Fidesz vezetők: Földvári László, Elek Sándor megszólalnának az ügyben, hogy nálunk hogyan történt mindez! Nehogy véletlenül valaki a hallgatást lapításnak vegye!

/ Hopka László /

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu